Saçlarının sağlıklı uzaması için neler yapmalısın?

Sağlıklı ve ışıl ışıl parlayan saçları kim istemez ki? Ancak her şey istemekle de olmuyor. Özellikle de sağlıklı saç uzatma süreci, bir hayli uzun ve yorucu olabiliyor. Kadıköy kuaför merkezi olarak biz, bazı püf noktalar ile bu süreci daha basit hale getiriyoruz. Eğer saçlarınızı doğal yöntemlerle ve daha hızlı bir şekilde uzatmak istiyorsanız, tavsiyelerimize göz atabilirsiniz.

Sağlıklı saçlar ne ister?

Saçların sağlıklı uzaması, pek çok koşula bağlıdır. Zira insan saçı, pek çok şey ister. Öncelikle tutarlı ve saç bakım rutini ister. Sonrasında, doğal saç bakım maskeleri ile desteklenmek ister. Bunlardan daha da önemlisi, zararlı uygulamalardan uzak durmak ister. Bu nedenle sağlıklı bir saç uzatma yönteminde; doğal maskeler, tutarlı saç bakım rutini ve sadeleşmiş işlemler yer almalıdır. Bu sayede saçlarının sağlıklı uzaması mümkün olacaktır. İlk olarak, doğal maskelerle saç nasıl sağlıklı uzar buna göz atalım.

Doğal saç maskesi nedir? Nasıl yapılır?

Doğal saç maskesi, doğal ürünlerin bir kombinasyonudur. Yumurta ve zeytinyağı ile basit bir şekilde yapılabileceği gibi, farklı yağlarla zengin bir karışım da elde edilebilir. Bu durum tamamen evinizde hangi malzemelerin olduğuna göre değişmektedir. Ancak burada unutulmaması gereken bir nokta var: Sağlıklı saç uzatmak isteyenler, hangi ürünlerin saça iyi geldiğini bilmelidir. Yani her malzeme, saç bakımı açısından faydalı olmayabilir. Ek olarak hangi maskelerin ne kadar süre ve ne sıklıkla kullanılacağı da duruma göre değişir. Bu nedenle saç bakım maskesi yaparken çorba yapmaya çalışmamanız önemle rica olunur.

Evde doğal saç maskesi yapmak oldukça kolaydır. Birkaç farklı malzemeyi harmanlayarak ortaya çıkan karışımı saçlarınıza ve saç derinize nüfuz ettirebilirsiniz. Akabinde saçları şampuanlarla ya da sadece suyla durulayabilirsiniz. Fakat zeytinyağı, yumurta ve sarımsak gibi ürünler saçınızda kokuya neden olabilir. Bu nedenle saç bakım maskesi oluştururken ortaya çıkabilecek ilginç kokulardan mesul değiliz. Dilerseniz, Hindistan cevizi yağı gibi farklı esansiyel yağları tercih edebilirsiniz. Seçim özgürlüğü tamamen size aittir.

Saç bakım rutini nasıl yapılır?

Saç bakım rutini, günlük rutin gibi bir döngüden ibarettir. Saçların belirli aralıklarla yıkanması, sebum dengesinin sağlanması açısından önemlidir. Bilmeyenler için sebum, yağ bezlerinin meydana getirdiği bir salgıdır. Eksikliği ya da fazlalığı saça direkt olarak zarar verebilir.

Konumuza dönelim. Sağlıklı bir saç, rutin bir bakım ister. Bu nedenle banyodan önce ve sonra uygulayabileceğiniz farklı teknikleri yerleşik hale getirmek önemlidir. Örneğin duştan önce uygulanabilecek farklı kremler, saçı derinlemesine besler. Duştan sonra uygulanan kremler ise saçın daha canlı bir görünüm kazanmasını sağlar. Bu nedenle rutin bir bakım, sağlıklı saç uzatmak için altın anahtarlardan birisidir. Tıpkı sirkadyen ritim gibi, saçlarımız da belirli bir düzende beslendiğinde daha sağlıklı ve hızlı büyüyecektir.

Sağlıklı saç uzatmak için yapılacak işlemler

Eğer saç bakım rutini oluşturduysanız ve maskelerle saçınızı besliyorsanız, büyük bir ilerleme var demektir. Ancak aşağıda yer alan tavsiyelere uymazsanız, bu işlemlerin de pek faydası olmaz. Zira saç bakımının altın kuralları, aşağıda yer alan tavsiyelerde yer almaktadır:

  • Saçınızı düzenli yıkayın. Dengesiz yıkanan saçlarda sebum dengesi bozulabilir.
  • Paraben içeren şampuanlar kullanmayın. Bu şampuanlar saça zarar verir.
  • Saçınızı ılık suda yıkayın. Dayanabiliyorsanız soğuk suda da yıkayabilirsiniz.
  • Saçlarınızı maskelerle besleyin. Evde Saç Bakım Rutinin Nasıl Olmalı? Başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.
  • Fön ve maşa gibi aletleri çok sık kullanmayın.
  • Belirli aralıklarla saç derinize masaj yapın. Bu sayede saç köklerini harekete geçirebilir ve kan akışını hızlandırabilirsiniz.

Yukarıda yer alan tavsiyeler, diğer iki yöntemin tamamlayıcısı rolündedir. Bu tavsiyelere tümüyle uyduğunuz taktirde, saçlarının sağlıklı uzaması için gereken her şeyi yaptığınız söyleyebiliriz. Kadıköy kuaför merkezi olarak bu tavsiyelere uymanızı önemle rica ederiz.

Son bir ipucu vererek rehberimizi tamamlayalım. Eğer saçlarının sağlıklı uzamasını istiyorsan, belirli aralıklarla kırıkları aldırmak da önemli bir yöntemdir. Bu nedenle aralıklarla uzman dokunuşuna ihtiyaç duyabilirsin. Kadıköy kuaför merkezi olarak, sizleri sağlıklı saç uzatma işlemleri için davet ediyoruz. Eğer bu yazıyı okuyarak bizi ziyaret ederseniz, beraber keyifli bir sohbet gerçekleştirebiliriz. Aynı zamanda uzman dokunuşları ile saçlarınızı güçlendirebiliriz.

Benzer Makaleler

Saç Düzleştirme ve Dalga Verme Teknikleri

Giriş Saç stilini değiştirmek, görünümünüzü tazelemek veya özel bir etkinlik için mükemmel bir görünüm oluşturmak istediğinizde, saç düzleştirme ve dalga verme teknikleri size yardımcı olabilir.

Saç Boyama Hataları ve Çözümleri

Giriş Saç boyama, kişisel tarzımızı ifade etmenin etkileyici bir yoludur. Fakat bu süreç bazen beklediğimiz gibi sonuçlanmayabilir. İşte saç boyama sırasında yapılan yaygın hatalar ve

Saçlara Volume Kazandırma Yöntemleri

Giriş Kusursuz görünmenin bir parçası olan saçlar, hem kadınlar hem de erkekler için büyük önem taşır. Ancak herkes istediği saçlara doğuştan sahip olmayabilir. Çoğu kişi,

Saçları Yıpratan Alışkanlıklar

Giriş Saçlarımız, genel görünümümüz ve kendimize olan güvenimiz açısından önemli bir rol oynar. Ancak, bazı alışkanlıklar saç sağlığına zarar vererek, saçların yıpranmasına, kırılmasına ve hatta

Saçlarda Kırık Uçlar İçin Öneriler

Giriş Saçlarda kırık uçlar, hem erkeklerin hem de kadınların sıkça karşılaştığı bir sorundur. Saçlarınızın sağlıklı ve canlı görünmesini istiyorsanız, kırık uçları önlemenin ve tedavi etmenin